Acasă Social Sanatate Managerii de spitale vor trebui școliți periodic

Managerii de spitale vor trebui școliți periodic

DISTRIBUIȚI

 170092 – 02102023 – Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat, duminică, la o conferinţă de presă, că trebuie îmbunătăţit managementul spitalelor, menţionând că în cadrul Institutului Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate sunt dezvoltate module pe care toţi cei care vor deţine funcţii de conducere în spitale vor trebui să le parcurgă periodic.

”Mai mult decât atât, vom introduce un modul de integritate şi de practici anticorupţie pentru cei toţi cei care conduc structuri din spitalele din România pentru ca să existe informaţia clară şi până la urmă oamenii de multe ori cad pradă unor aranjamente de care nu sunt neapărat responsabili, din punct de vedere moral, dar ei devin responsabili din punct de vedere legal, pentru că nu sunt informaţi, nu ştiu sau cad pradă unor mecanisme care vedeţi că se dezvoltă foarte mult, nu numai în România, se dezvoltă peste tot”, a adăugat Rafila.

El a spus că România nu este singura ţară în care se întâmplă aceste lucruri.

”Aud tot felul de lucruri: vom eradica corupţia. Eu cred că trebuie să fim mai echilibraţi, important este să o reducem, să o ţinem la un nivel cât mai scăzut. Nu există nicio ţară pe lumea asta care să fi eradicat corupţia, probabil, dar era un personaj la un moment dat, acum vreo 20 de ani, care din poziţia de ministru al sănătăţii dădea chiar procente, spunea că va reduce corupţia cu 84,3%, or, lucrul ăsta vă daţi seama că este imposibil. Actele flagrante de corupţie duc la subdezvoltarea sistemului de sănătate şi la lipsa accesului la servicii de sănătate. Asta se întâmplă pentru că ea nu se referă neapărat la efectul că se îmbogăţeşte x sau y, ci discutăm de faptul că, prin corupţie, ajungem la imposibilitatea de a acorda servicii de sănătate, imposibilitatea de a construi spitale noi, de a repara spitale vechi, de a face funcţionale structurile care alcătuiesc sistemul sanitar din România. Asta este problema legată de corupţie şi să ştiţi că ne preocupă în cel mai înalt grad”, a declarat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.