Acasă Economie Sebastian Burduja: România nu poate renunța la producția de energie electrică pe...

Sebastian Burduja: România nu poate renunța la producția de energie electrică pe bază de cărbune ”fără a pune altceva în loc”

DISTRIBUIȚI

 167347 – 27102023 – Sebastian Burduja, ministrul Energiei, s-a întâlnit la Bruxelles cu comisarii europeni Kadri Simson, comisar european pentru energie, Wopke Hoekstra, comisar european pentru politici climatice, Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, și Didier Reynders, comisar european pentru justiție și concurență și, de asemenea, cu Celine Gauer, coordonatoarea PNRR la nivel european. În cadrul acestor întâlniri ministrul Burduja a susținut ferm că România nu poate renunța la producția de energie electrică pe bază de cărbune ”fără a pune altceva în loc”. Potrivit ministrului, există deschidere din partea Comisiei Europene pentru continuarea discuțiilor privitoare la viitorul mineritului în Valea Jiului și la Complexul Energetic Oltenia, pentru care se căută soluții echilibrate, bazate pe argumente.

Un alt subiect cheie a fost legislația pentru energie eoliană offshore. Comisia va sprijini cu bune practici pentru accelerarea proiectelor, astfel încât din 2032 să avem primele centrale eoliene în Marea Neagră.

”Ne dorim cu toții energie verde pentru România, dar înainte de orice avem nevoie de energie sigură. Aceasta este prioritatea zero a mandatului meu de ministru”, transmite Sebastian Burduja.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.