Acasă Social Aparare Miniștrii apărării naționale din UE vor discuta despre asistența militară acordată Ucrainei

Miniștrii apărării naționale din UE vor discuta despre asistența militară acordată Ucrainei

DISTRIBUIȚI

170503 – 14112023 –   Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, participă marți, 14 noiembrie,  la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, în formatul miniștrilor apărării din statele membre ale UE (CAE Apărare), și la reuniunea Comitetului Director al Agenției Europene de Apărare (EDA), care vor avea loc la Bruxelles.

Principalul subiect de pe agenda CAE Apărare va fi sprijinul acordat Ucrainei de către Uniunea Europeană (în special asistența militară, inclusiv pe instruirea oferită în cadrul Misiunii UE de Asistență Militară în sprijinul Ucrainei (EUMAM Ucraina).

De asemenea, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate va prezenta ultimele evoluții privind dosarele de actualitate.

Totodată, este planificată și o sesiune de discuții cu participarea Secretarului General al NATO care se va focaliza, în principal, pe reziliența infrastructurilor critice.

În cadrul reuniunii Comitetului Director al EDA, miniștrii apărării vor discuta și aproba noile priorități în domeniul dezvoltării de capabilității la nivelul UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.