Acasă Social Slovenia: Condiții meteo nefavorabile

Slovenia: Condiții meteo nefavorabile

DISTRIBUIȚI

170403 – 02112023 – Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească  în Republica Slovenia că agenţia locală pentru mediu a emis, pentru zilele de 2 și 3 noiembrie 2023, două avertizări de cod roșu și portocaliu de ploi torențiale cu risc de inundaţii și vânt cu aspect de furtună.

Avertizarea cod roșu este valabilă pentru zonele Alpii Iulieni și zonele limitrofe acestora, unde căderile de apă vor înregistra valori între 120 și 240 de litri pe mp, iar cea de cod portocaliu pentru celelalte regiuni ale țării, unde sunt așteptate valori între 60 și 120 de litri pe mp.

Se vor înregistra, de asemenea, intensificări ale vântului în zonele de sud și sud-vest ale țării, cu valori cuprinse între 70 și 100 km/h, în timpul nopții.

Există riscul alunecărilor de teren ca urmare a precipitațiilor abundente, fenomen care va continua pentru câteva zile și după dispariția ploilor.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, au la dispoziție și telefonul de urgențe al misiunii diplomatice a României la Ljubljana +386 40980068.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://ljubljana.mae.ro/, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.