Acasă Economie România și Georgia vor coopera în domeniile telecomunicațiilor, tehnologiilor informaționale și inovării

România și Georgia vor coopera în domeniile telecomunicațiilor, tehnologiilor informaționale și inovării

DISTRIBUIȚI

170811 – 15122023 – Ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, și ministrul georgian al Economiei, Levan Davitashvili, au semnat la Tbilisi un Memorandum de Înțelegere privind cooperarea în domeniile telecomunicațiilor, tehnologiilor informaționale și inovării.

Documentul creează premisele pentru o cooperare coordonată în sectoarele inovare, conectivitate digitală, societate informațională și securitate cibernetică, prin poziționarea României ca hub regional pentru tehnologii emergente și securitate cibernetică.

Delegația română condusă de ministrul Bogdan Ivan a efectuat vizite de lucru la Tech Park Georgia, centrul dedicat cercetării-dezvoltării, transferului tehnologic și realizării de prototipuri industriale, precum și la Tbilisi Public Service Hall, clădire de tip birou unic care permite accesarea a peste 400 de servicii publice și care deservește peste 10.000 de cetățeni georgieni în fiecare săptămână.

Din delegația României au făcut parte Valeriu Zgonea, președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) și Pavel Popescu, vicepreședinte ANCOM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.