Acasă Economie Memorandum cu privire la inițierea procedurilor de înființare a societății de tip...

Memorandum cu privire la inițierea procedurilor de înființare a societății de tip Joint Venture în proiectul „Green Energy Corridor”

DISTRIBUIȚI

172236 – 28052024Transelectrica a semnat, la București, cu AzerEnerji JSC, Georgian State Electrosystem și MVM Zrt. un Memorandum de Înțelegere pentru înființarea unei societăți de tip Joint Venture, cu sediul în România.

Demersul face parte din prevederile Acordului guvernamental între Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria privind Parteneriatul Strategic în domeniul Dezvoltării și Transportului Energiei Verzi – Proiectul „Green Energy Corridor”.

Societatea de tip Joint Venture pentru înființarea căreia a fost agreată începerea demersurilor de înființare, ar urma să asigure implementarea Proiectului „Green Energy Corridor”, în conformitate cu acordul celor patru guverne.

Memorandumul semnat de Transelectrica pune inițierii procedurilor de înființare a societății de tip Joint Venture, cu condiția obținerii acordurilor statutare prealabile incidente fiecărei companii în parte.

Astfel, Transelectrica va convoca AGA pentru obținerea aprobării participării la capitalul social al acesteia.

„Green Energy Corridor” este un proiect interguvernamental între Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria, cu susținerea Comisiei Europene, care va integra capacitatea regională de energie și va furniza energie electrică la prețuri competitive din surse regenerabile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.