Acasă Social Aparare Discuții despre intensificarea sprijinului NSPA pentru Armata României

Discuții despre intensificarea sprijinului NSPA pentru Armata României

DISTRIBUIȚI
The NATO Chief of Defence of Romania, Gheorghita Vlad at the 191st Military Committee in Chiefs of Defence Session.

 172298 – 04062024 –   Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit luni, 3 iunie, la sediul MApN, cu managerul general al Agenției NATO pentru Sprijin și Achiziții (NATO Support and Procurement Agency – NSPA), Stacy A. Cummings. La întâlnire au mai fost prezenți șeful Direcției generale pentru armamente, generalul-locotenent Teodor Incicaș, șeful Direcției medicale, generalul-maior Dragoș-Marian Popescu, reprezentanți ai Direcției operații, respectiv ai Direcției structuri și planificarea înzestrării din Statul Major al Apărării, locțiitori pentru resurse ai statelor majore ale categoriilor de forțe și ai comandamentelor de sprijin.

Întrevederea a urmărit intensificarea sprijinului NSPA în derularea achizițiilor și susținerea logistică în toate domeniile operaționale  ale Armatei României, precum și scoaterea în evidență a potențialului industriei naționale de apărare în vederea creșterii nivelului de cooperare cu această agenție.

Șeful Apărării a subliniat că derularea în continuare a programelor de achiziții ale Armatei României cu sprijinul NSPA reprezintă o prioritate a structurilor de resort din Statul Major al Apărării. „O componentă importantă a posturii aliate de descurajare și apărare o reprezintă dispunerea de capabilități credibile în arhitectura defensivă a flancului estic aliat. Soluțiile de sprijin logistic ale NSPA, la care am apelat și până acum, rămân o modalitate foarte importantă pentru derularea coordonată a înzestrării”, a declarat generalul Gheorghiță Vlad.

Agenția NATO pentru Sprijin și Achiziții (NATO Support and Procurement Agency – NSPA) este principalul furnizor de servicii al NATO, oferind un spectru larg de capabilități integrate pentru Alianță, țările membre și partenerii săi. Agenția reunește activitățile de sprijin logistic și de achiziții ale NATO, oferind soluții eficiente și rentabile de sprijin multinațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.