Acasă Externe Austria: Titus Corlăţean cere o implicare mai activă a Cosiliului Europei în...

Austria: Titus Corlăţean cere o implicare mai activă a Cosiliului Europei în conflictele îngheţate

DISTRIBUIȚI

128127 – 06052014 –  În marja reuniunii ministeriale a Consiliului Europei, de la Viena (5-6 mai 2014), ministrul român al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland.

Ministrul Titus Corlăţean l-a felicitat pe oficialul european pentru eforturile de sistematizare într-un raport integrat a tendintelor din cele trei arii de actiune ale organizatiei: democratia, drepturile omului şi statul de drept, potrivit unui comunicat al MAE.

Multumind pentru interesul constant al autorităţilor române pentru organizatia de la Strasbourg, Thorbjørn Jagland s-a referit la complexitatea exerciţiului demarat în acest an, care completează procesul de reformă a Consiliului Europei.

În cadrul întâlnirii, şeful diplomaţiei române a evidenţiat preocuparea ţării noastre faţă de deteriorarea securitătii regionale în Estul Europei, generată de fluiditatea evoluţiilor de securitate din Ucraina. A menţionat îngrijorarea României în ceea ce priveşte potentialele efecte asupra regiunii transnistrene a Republicii Moldova şi a reiterat utilitatea implicării mai active a Consiliului Europei pentru păstrarea integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei statelor pe teritoriul cărora există conflicte îngheţate.

Cei doi oficiali au subliniat importanţa măsurilor de sprijin ale Consiliului Europei pentru reformele democratice initiate de Guvernul de la Kiev, inclusiv cele din domeniul constitutional şi al ameliorării protecţiei drepturilor persoanelor apartinând minorităţilor naţionale. În context, ministrul Titus Corlăţean a anunţat decizia autorităţilor române de a avansa o contribuţie concretă la implementarea Pachetului de măsuri imediate al Consiliului Europei pentru Ucraina. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.