Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Colaborarea PSD – PP-DD are si sincope. La Bucuresti

Bucureşti: Colaborarea PSD – PP-DD are si sincope. La Bucuresti

DISTRIBUIȚI

129497 – 01072014 –  Viceprimarii social-democrati ai Capitalei au fost revocati din functie, a hotarat luni Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Este vorba despre Marcel Nicolaescu, fost liberal ce s-a inscris recent in PSD, dupa o disputa cu presedintele PNL Bucuresti Eugen Nicolaescu, si social-democratul Dan Darabont. Revocarile din functie au avut loc dupa ce mai multi consilieri generali ai Capitalei din partea PP-DD au parasit tabara social-democrata si s-au alaturat PNL si PDL. Astfel, PSD a pierdut majoritatea la nivelul CGMB in favoarea celor doua partide, din cauza PP-DD.

27 de consilieri au votat pentru revocarea din functie a lui Nicolaescu si Barabont. Dintre acestia, 24 sunt de la PNL si PDL, in vreme ce trei sunt de la PP-DD.

Pentru ocuparea functiilor de viceprimar au fost propusi Lucian Iliescu de la PDL si Richard Ghita Vicentiu de la PP-DD, acestia fiind alesi cu 28 de voturi, dintre care unul a fost anulat.

Ulterior, consilierii liberali ai Capitalei au explicat ca au negociat cu PP-DD persoane fizice, facand referire la cei trei membri ai partidului lui Dan Diaconescu care s-au alaturat PNL si PDL, cu toate ca social-democratii au semnat, pe 25 iunie, un acord de colaborare „la nivel local si parlamentar” cu PP-DD.

In plus, Marcel Nicolaescu a fost revocat si din functia de consilier general, in contextul in care el a parasit recent grupul liberalilor si s-a inscris in PSD.

Liberalii doreau sa il schimbe pe acesta din functie, dupa ce au ajuns la concluzia ca nu sunt multumiti de activitatea sa din cadrul Primariei Capitalei. La acea vreme, Eugen Nicolaescu i-a cerut colegului sau sa isi dea demisia din functia pe care o avea la varful municipalitatii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.