Acasă Social Educatie Porţi deschise de Ziua Mondială a Educaţiei

Porţi deschise de Ziua Mondială a Educaţiei

DISTRIBUIȚI

 147967 – 04102017 –În contextul Zilei Mondiale a Educației, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență organizează o serie de activități destinate tinerilor care doresc să se familiarizeze cu specificul Armei care ne reprezintă. Astfel, mâine, 5 octombrie a.c., sediile inspectoratelor județene pentru situații de urgență/subunităților de intervenție își vor deschide porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, să cunoască aspecte importante legate de activităţile, rolul şi principalele atribuţii ale structurilor de intervenție. De asemenea, participanții vor avea ocazia să vizualizeze tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative și, totodată, să cunoască măsurile și modul de comportare pe care trebuie să le adopte în cazul producerii diverselor situații de urgență.

Tânăra generație este așteptată și în subunităţile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov, unde, în interval orar  09.00-18.00, colegii noștri vor desfăşura exerciții demonstrative de stingere, descarcerare și acordare a primului ajutor calificat și activităţi cu tematică de pompieri şi protecţie civilă.

Muzeul Național al Pompierilor (Foişorul de Foc) îi așteptă pe toţi cei care doresc să se familiarizeze cu file din istoria pompierilor militari, astfel că cei mici vor putea viziona, în regim gratuit, exponatele regăsite în acest emblematic edificiu istoric.

Muzeografii îi vor însoți printre exponatele care stau mărturie tradiției îndelungate a pompierilor români și le vor prezenta documente, machete, uniforme și tehnica pe care luptătorii cu focul le-au utilizat de-a lungul timpului în misiunile de salvare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.