Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ion Iliescu – Liviu Dragnea, sceneta de campanie, pe fondul exit-poll-urilor

Bucureşti: Ion Iliescu – Liviu Dragnea, sceneta de campanie, pe fondul exit-poll-urilor

DISTRIBUIȚI

128612 – 26052014  –   Prezent la sediul PSD în momentul publicarii primelor rezultate ale sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, alături de Victor Ponta şi Liviu Dragnea, Ion Iliescu a caracterizat rezultate alegerilor europarlamentare drept un eşec pentru liberali, în special pentru preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Intr-un dialog ”discret”, purtat in fața microfoanelor deschise Ion Iliescu a analizat cu Liviu Dragnea rezultatele alegerilor de duminică, neomitând sa-l culpabilizeze pe Crin Antonescu pentru decizia de a ramane pe dreapta: ”Este aprecierea a doi ani de guvernare, organizare şi campanie bună. (…) PNL a greşit când a rupt USL”, a spus Liviu Dragnea.

“E o lecţie pentru PNL, este vina lui Crin”, a replicat Ion Iliescu. (…) A dat cu piciorul, a făcut partidului un deserviciu”, a adăugat Iliescu, în timp ce Crin Antonescu susţinea o declaraţie de presă preluată în direct de televiziuni.

“Dacă eram în USL, aveam peste 60%. (…) Majorităţile cu PNL funcţionează, oamenii se înţeleg bine în teritoriu, marea majoritate îşi doreşte ca USL să se refacă şi uite care a fost părerea românilor faţă de gestul lor. E o dezamăgire pentru mine. Am făcut campania împreună, îmi pare rău că s-a rupt USL”, i-a spus Liviu Dragnea fostului preşedinte al PSD, care şi-a exprimat regretul faţă de construcţia cu greutate a unui mare proiect politic care a dispărut.

“Cei mai mulţi oameni doresc refacerea USL”, a continuat Dragnea.

“Cu condiţia să-şi dea demisia”, a completat Ion Iliescu.

“Tu personal l-ai luat în Teleorman cu tine (n.r. – pe Crin Antonescu). Rezultate dezastruoase pentru Băsescu şi pentru Antonescu”, a arătat Ion Iliescu.

Întrebat de ziarişti dacă ar trebui ca preşedintele PNL să demisioneze din funcţie, Ion Iliescu a spus: “E angajamentul lui solemn, rezultatele îl obligă, a pierdut şi în faţa partidului”, a argumentat liderul social-democrat. – PROMPT  MEDIA

1 COMENTARIU

  1. Iliescu ar trebui sa mediteze ca dac-ar spune adevarul despre teroristi si mineriade, PSD ar sari de 47%. Stirile pe care ca scriitor le primesc din teritoriu remarca disponibilizari de functionari de-ai liberalilor, de la prefecti la pompieri si inspectori scolari, pâna-n ziua europarlamentarelor, ceea ce impinge PNL spre Basescu! Contra PSD se poate injgheba o Conventie Superdemocrata in jurul unei personalitati neutre: a venit timpul ACTORILOR politici nepoliticieni. De fapt, e momentul Havel sa alegem si noi presedinte un scriitor, patriot care s-a delimitat de postromânism, cele mai bune sanse avându-le, daca s-ar incumeta, dnii Liiceanu, Plesu, Boia, Patapievici, Manolescu, Cristoiu, Mircea Dinescu/ Mihaies… Si, poate, mai tinerii Cartarescu si Vosganian, candidatii Nobel propusi ai USR ca Llosa, care insa a ratat presedintia Peru in 1990, dar la noi clasa politica are popularitate nula, câstigând intelectualul Diaconu, si numai asa se poate uni opozitia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.