Acasă Economie Iaşi: Poliţişti de frontieră din Rep.Moldova, arestaţi pentru contrabandă

Iaşi: Poliţişti de frontieră din Rep.Moldova, arestaţi pentru contrabandă

DISTRIBUIȚI

 128105 – 06052014 –  Şeful unui punct de frontieră din Rep. Moldova şi un subordonat al său au fost arestaţi preventiv după ce au fost denunțați de un ofițer de la Poliția de Frontieră din Vaslui, care a refuzat o mită de peste 70.000 de euro. 

Cei doi poliţişti moldoveni sunt acuzaţi de trafic cu ţigări, după ce procurorii DNA din Iaşi i-au prins în flagrant. Prejudiciul total adus statului român este de 150.000 de euro.

Procurorii îl acuză pe seful Punctului de Frontieră Leova (Rep. Moldova) că a coordonat o importantă reţea de contrabandişti de ţigări. Gruparea infracţională coordonată de Ivan Musteaţă a fost denunţată de şeful Sectorului de Frontieră Berezeni, din Vaslui, pe care contrabandiştii au încercat să-l mituiască cu peste 70.000 de euro. Judecătorii au dispus arestarea preventivă a cinci persoane sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, dare de mită și contrabandă.

Procurorii DNA îl acuză pe șeful poliției de frontieră Leova, că în decembrie 2013, împreună cu un coleg ofițer și un cetățean moldovean au constituit grupul infracțional pentru a face contrabandă cu țigări în România. Ei ar fi cooptat alte trei persoane care să îi ajute, unii dintre ei cu dublă cetățenie, română și moldoveană.

Anchetatorii susțin că Musteaţă a vrut să facă trafic cu țigări chiar prin punctul vamal. El l-ar fi contactat în mod repetat pe șeful poliției de Frontieră din localitatea Berezenişi i-ar fi cerut să închidă ochii în faţa ilegalităților. În schimb, i-a promis 50 de euro pentru fiecare bax cu țigări trecut peste graniță fără a fi supus regimului fiscal.

Ofițerul român a anunțat însă autorităţile, iar procurorii au început filajul. Prejudiciul total creat staului român, din decembrie 2013 și până in prezent, e de 150.000 de euro. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.