Acasă Sud-Est Constanta Constanța: ”Egalitate pe piaţa muncii – Şansa TA la un viitor mai...

Constanța: ”Egalitate pe piaţa muncii – Şansa TA la un viitor mai bun!”

DISTRIBUIȚI

128550 – 23052014  – Agenţia Naţională Antidrog (ANA) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în parteneriat cu Loop Operations, au lansat la finalul săptămânii trecute, în staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa, proiectul ”Egalitate pe piaţa muncii – Şansa TA la un viitor mai bun!”, cofinanţat din fonduri europene. Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor profesionale pentru 540 de femei – consumatoare de droguri sau aflate în situaţii de risc de consum de droguri, precum şi femei aparţinând altor grupuri vulnerabile din regiunea Sud-Est.

Acest proiect va fi implementat pe o perioadă de 18 luni, respectiv 13 mai 2014 – 13 noiembrie 2015, iar bugetul alocat este în valoare de 1.848.448,10 lei.

În cadrul conferinţei de presă, a fost dezbătută problema excluziunii sociale şi profesionale a femeilor aparţinând grupurilor vulnerabile, cauzate în special de absenţa unei educaţii adecvate şi a abilităţilor necesare pentru ocuparea unui loc de muncă. Astfel, prin acest proiect, vor fi identificate soluţii pentru reintegrarea acestor persoane în vederea asigurării condiţiilor optime de viaţă, educaţie şi a unui loc de muncă stabil.

La eveniment, au participat directorul ANA, chestorul de poliţie Sorin Oprea, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi centrale, reprezentanţi ai organizaţiilor cu activitate relevantă în domeniul ocupării şi incluziunii sociale, membri ai societăţii civile, consilieri şi asistenţi sociali, psihologi şi sociologi. Proiectul se adresează unui număr de 540 de femei, dintre care 465 consumatoare de droguri, foste consumatoare sau femei aflate în risc de consum şi 75 de femei aparţinând altor grupuri vulnerabile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.