Acasă Externe Ucraina: Petro Porosenko: „Ucraina nu va renunta la Crimeea”

Ucraina: Petro Porosenko: „Ucraina nu va renunta la Crimeea”

DISTRIBUIȚI

 128959 – 09062014 – In primul sau discurs ca presedinte al Ucrainei, Petro Porosenko a avut un ton ferm, infruntandu-l pe liderul rus, Vladimir Putin. Porosenko a afirmat ca „Ucraina nu va renunta la Crimeea” si va favoriza legaturile mai stranse cu Europa.

Miliardarul denumit „regele ciocolatei”, care a fost investit sambata la Kiev, a stabilit planurile sale de a reprima violenta din estul tarii, unde sute de oameni au murit in ciocnirile sangeroase dintre armata si rebelii pro-rusi, potrivit The Independent.

In primul sau discurs, Porosenko a promis amnistie „pentru cei care nu au sange pe maini” si a cerut un dialog cu „cetatenii pasnici” din est.

„Fac apel la toti cei care au luat armele in maini sa depuna armele”, a spus noul presedinte al Ucrainei.

Porosenko s-a intalnit cu Vladimir Putin in Franta, in timpul ceremoniei care a marcat aniversarea celor 70 de ani de la Debarcarea din Normandia.

El a fost primit cu prietenie de catre liderii europeni si a promis sa conlucreze cu presedintele rus „pentru a pune capat varsarii de sange” din estul Ucrainei.

In ciuda discutiilor, presedintele ucrainean a promis sa nu accepte anexarea Crimeei de catre Rusia. „Crimeea a fost, este si va fi ucraineana”.

Rusia a anexat peninsula in luna martie, iar referendumul desfasurat a fost considerat unul nelegitim de catre Kiev si de catre tarile occidentale. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.