Acasă Uncategorized Lotul Duicu rămâne în arest

Lotul Duicu rămâne în arest

DISTRIBUIȚI

adrian duicu– 130330 – 01082014 – Curtea de Apel Bucuresti a decis ca presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, sa ramana in arest preventiv, el fiind trimis in judecata pentru mai multe infractiuni de coruptie.

Tot in arest preventiv raman Stefan Constantin Ponea, fost sef al IJP Mehedinti, si Constantin Popescu, om de afaceri si presedintele PSD Orsova. Decizia poate fi contestata.

Adrian Duicu a fost trimis recent in judecata pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, trei infractiuni de folosire a influentei si autoritatii de o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, doua infractiuni de dare de mita, pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite, pentru primire de foloase necuvenite si pentru doua infractiuni de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia.

In acelasi dosar au fost trimise in judecata mai multe persoane, printre care si realizatorul TV Andrei Badin, acuzat de luare de mita.

De asemenea, au fost deferiti justitiei Constantin Stefan Ponea, fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti; Constantin Popescu, om de afaceri si presedintele organizatiei municipale Orsova a PSD; Valentina Draghia, administrator al unei societati comerciale; Zenovia Elisabeta Rolea, presedinte al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Mehedinti, Grigorita Ferarum, consilier principal in cadrul CJAS Mehedinti, Doina Boruga, manager al Spitalului Judetean de Urgenta Mehedinti, Daniela Popescu, director executiv in cadrul Consiliului Judetean Mehedinti si presedinte al Consiliului de Administratie al Spitalului judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin; Cristian Damian Stanoiu, avocat in cadrul Baroului Mehedinti.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada martie-iunie 2013, Adrian Duicu a afirmat fata de Stefan Ponea, cand acesta din urma era inspector sef al IPJ Mehedinti, faptul ca are influenta asupra mai multor functionari publici (membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, seful Inspectoratului General al Politiei Romane, pe de o parte, si consilierii locali din cadrul Consiliului local al municipiului Orsova, pe de alta parte).

Totodata, Adrian Duicu i-a promis lui Stefan Ponea ca isi va folosi aceasta influenta, pentru a-i determina pe functionarii publici sa faca acte care intra in atributiilor lor de serviciu.

In cazul membrilor Guvernului, functionarilor publici din conducerea MAI si a sefului IGPR, Duicu si-a folosit influenta sa il mentina temporar pe Stefan Ponea in functia de inspector sef al IPJ Mehedinti iar la o data ulterioara sa il numeasca intr-o functie de conducere in cadrul IGPR, respectiv director adjunct al Directiei de Ordine Publica, precum si sa numeasca o persoana din familia acestuia intr-o functie de conducere in Ministerul Public, arata DNA.

In ceea ce ii priveste pe membrii Consiliului local al municipiului Orsova, influenta lui Duicu urma a fi exercitata pentru a-i determina sa aprobe scoaterea din domeniul public si concesionarea catre o alta persoana din familia lui Stefan Ponea, la un pret „convenabil”, a doua suprafete de teren (in suprafata totala de aproximativ 200 de mp, terenuri situate in centrul municipiului Orsova si reprezentand acostamentul unei strazi). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.