Acasă Externe Cernauţi: Preşedintele Ucrainei a ţinut un discurs în limba română

Cernauţi: Preşedintele Ucrainei a ţinut un discurs în limba română

DISTRIBUIȚI

132280 – 27102014 –  Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a tinut o parte a unui discurs in limba romana, intr-o vizita la Universitatea Nationala din Cernauti. „Dragi prieteni, dragi compatrioti, Bucovina este o regiune unica, care poate servi drept exemplu de intelegere intre nationalitati. In aceasta regiune multinationala, din mosi-stramosi locuiesc oameni de diferite nationalitati, oameni care vorbesc diferite limbi”, a spus presedintele Ucrainei in romana, potrivit Adevarul.ro.

Porosenko a continuat apoi sa vorbeasca in limba ucraineana, aratand ca Rusia a unit de fapt Ucraina si ca intr-o lume moderna cunoasterea mai multor limbi e un avantaj.

„Doresc sa multumesc statului rus, pentru ca a facut sa fim uniti. Acum nu mai e nevoie sa facem dezbateri pentru a alege in ce limba sa vorbim. Ori cu o limba, ori cu alta, soldatii nostri isi apara Patria”, a zis Porosenko.

„Sunt bucuros de faptul ca, in urma unui sondaj 70” dintre intervievati isi doresc ca elevii din scoli sa invete ca limba straina, engleza. Acest lucru s-a schimbat in numai patru luni, dar nimeni nu credea in acest lucru. Oriunde mergi in lume, trebuie sa cunosti si alte limbi chiar ca sa te poti descurca”, a adaugat el.

In discursul sau, el le-a spus romanilor prezenti ca in noua Ucraina drepturile lor vor fi respectate, asa cum vor fi drepturile tuturor locuitorilor tarii.

Porosenko stie limba romana din copilarie, el nascandu-se la Bolgrad, care a fost in componenta Romaniei Mari. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.