Acasă Externe Paris: Germania şi Franţa trimit drone în Ucraina pentru a supraveghea respectarea...

Paris: Germania şi Franţa trimit drone în Ucraina pentru a supraveghea respectarea armistiţiului

DISTRIBUIȚI

131781 – 06102014 – Germania si Franta vor trimite „in urmatoarele zile” avioane fara pilot pentru a monitoriza implementarea armistitiului in estul Ucrainei, a anuntat duminica ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian. Potrivit ministrului francez, armistitiul din Ucraina este respectat, „cu exceptia orasului Donetk”. „Trebuie sa facem tot posibilul pentru respectarea armistitiului si a zonei-tampon”, a declarat el, potrivit Euractiv.ro.

„Germanii si francezii au initiat discutii cu OSCE (Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa) cu privire la masurile care pot fi luate pentru respectarea armistitiului”, a precizat Le Drian.

„Dorim sa contribuim la mentinerea acordului de incetare a focului si in acest scop vom trimite in urmatoarele zile avioane fara pilot” in Ucraina, a afirmat ministrul.

Anterior, Germania a anuntat ca intentioneaza sa trimita 200 de soldati in Ucraina pentru a asigura securitatea misiunii OSCE.

OSCE este responsabila cu supravegherea armistitiului in Ucraina si are o misiune de monitorizare in estul tarii, afectat de un conflict armat intre fortele armate si separatistii sustinuti de Rusia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.