Acasă Externe Rep. Moldova: Proteste de amploare la Chișinău

Rep. Moldova: Proteste de amploare la Chișinău

DISTRIBUIȚI

protest chisinau36486 – 04052015 –  Zeci de mii de persoane au protestat duminică în Piața Marii Adunări Naționale din Chişinău, dar şi în mari oraşe europene, cerând demisia actualei guvernări în cel mult două săptămâni, publicarea imediată a raportului Kroll, returnarea banilor furați de la Banca de Economii, demisia Procurorului General și reformarea justiției. Protestatarii, care au răspuns apelului lansat de Platforma Demnitate şi Adevăr (DA), au cerut, de asemenea, mai multă libertate pentru presă.

Persoane venite din toate raioanele ţării au strigat „Victorie!”, „Vrem miliardele înapoi!”, „Jos mafia de la putere!”, la mitingul din centrul capitalei, potrivit aceleiaşi surse.

Mitinguri similare celui de la Chişinău au avut loc în mai multe oraşe din Europa.

La Paris, zeci de moldoveni au ieşit pe străzi pentru a-şi exprima indignarea faţă de actuala guvernare. „Vrem Europa acasă”, au scris moldoveni din străinătate într-un mesaj care însoţeşte o imagine de la un protest, în care pe fundal se vede Turnul Eiffel. Zeci de manifestanţi purtând tricolorul moldovean şi steagul UE s-au adunat lângă celebrul monument.

După miting, participanții la acțiune s-au pornit într-un ”marș al netăcerii” de-a lungul bulevardului central al Chișinăului

Zeci de moldoveni au ieşit pe stradă şi în oraşul italian Vicenza. Ei şi-au exprimat nemulţumirea faţă de situaţia politică şi economică din ţară.

Manifestanţii din străinătate au adus la proteste pancarte cu mesaje prin care cer demisia funcţionarilor corupţi şi incompetenţi, locuri de muncă şi salarii decente.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.