Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Atentie la roaming!

Bucureşti: Atentie la roaming!

DISTRIBUIȚI

 138404 – 16072015 – ANCOM atrage atentia utilizatorilor care au serviciul de roaming activat si se afla in tara, dar in apropiere de granita, ca este posibil ca telefonul sa se conecteze automat la o retea din tara vecina si sa foloseasca serviciile de comunicatii la tarife de roaming, platind si pentru apelurile pe care le primesc (roaming involuntar).

            ANCOM a actualizat si a publicat pe site-ul propriu lista localitatilor de granita care au un risc potential de intrare in roaming involuntar pentru fiecare operator.

            Conform masuratorilor efectuate de ANCOM, in majoritatea judetelor aflate la granita exista localitati in care telefoanele pot intra in roaming involuntar, cele mai multe localitati in care apare acest fenomen fiind situate in judetele Satu Mare (63 de localitati, pe granita cu Ucraina si Ungaria), Botosani (44 de localitati, pe granita cu Ucraina si Republica Moldova), Iasi (42 de localitati, pe granita cu Republica Moldova), Timis (39 de localitati, pe granita cu Serbia si Ungaria) si Bihor (33 de localitati, pe granita cu Ungaria).

            Pe baza masuratorilor efectuate, Autoritatea a identificat localitati cu risc de roaming involuntar, in care echipamentul mobil se poate conecta temporar la reteaua unui operator strain in functie de deplasarea utilizatorului, dar si localitati cu risc crescut de roaming involuntar, unde echipamentul mobil se poate conecta permanent la reteaua unui operator strain pe toata suprafata localitatii respective.

            Roamingul involuntar in localitatile de granita de pe teritoriul Romaniei poate aparea numai in cazul in care utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe identificarea automata a retelei, caz in care echipamentul se va conecta automat la reteaua operatorului cu cel mai bun semnal in punctul in care se afla utilizatorul. Fiind vorba de localitati aflate la granita, este posibil ca echipamentul mobil sa se conecteze la reteaua unui operator din tara vecina, iar utilizatorul sa fie facturat pentru serviciile utilizate la tarife de roaming.

            ANCOM le aminteste utilizatorilor care acceseaza servicii de date de pe telefonul mobil sau tableta  ca pot evitata accesarea involuntara a serviciilor de date in roaming configurand setarile corespunzatoare pe telefonul/tableta utilizata atunci cand calatoresc in localitatile identificate de Autoritate ca avand risc potential de intrare in roaming involuntar.

            Utilizatorii pot evita costurile suplimentare nedorite daca: selecteaza manual reteaua operatorului, solicita operatorilor activarea serviciului de roaming numai la cerere, verifica reteaua in care se afla telefonul, inainte de a utiliza aparatul, potrivit unui comunicat al ANCOM. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.