Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Funcţionari guvernamentali georgieni, în vizită de documentare în România

Bucureşti: Funcţionari guvernamentali georgieni, în vizită de documentare în România

DISTRIBUIȚI

 138640 – 24072015 – Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a organizat, în perioada 22 – 24 iulie 2014, vizita de documentare în România a unui grup de funcţionari guvernamentali din Georgia cu atribuţii în domeniul integrării europene şi euro-atlantice şi a unor reprezentanţi din mediul ONG. Activitatea face parte din planul de acţiuni al Ambasadei României la Tbilisi, care exercită al doilea mandat consecutiv de Ambasadă Punct de Contact NATO, potrivit unui comunicat al MAE.

            Programul vizitei a cuprins întâlniri ale delegaţiei georgiene cu oficiali români din cadrul MAE şi Ministerului Apărării Naţionale, precum şi participarea la o masă rotundă organizată de Institutul Diplomatic Român pe tema „Building security in the Black Sea Area: Georgia’s challenging Euro-Atlantic path”.

            Cu prilejul convorbirilor, a fost împărtăşită experienţa României în procesul de aderare la NATO şi au fost abordate evoluţiile de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, rolul comunicării strategice şi al diplomaţiei publice în combaterea ameninţărilor hibride, precum şi perspectivele dezvoltării cooperării bilaterale.

            Partea română a evidenţiat sprijinul constant al ţării noastre pentru aspiraţiile euro-atlantice ale Georgiei, iar partea georgiană a mulţumit în mod deosebit pentru organizarea vizitei de documentare, care reprezintă încă o dovadă concretă a sprijinului constant acordat de ţara noastră integrării euro-atlantice a Georgiei şi consolidării parteneriatului dintre cele două state.

            “România rămâne un susţinător puternic al integrării euro-atlantice a Georgiei şi apreciază în mod deosebit contribuţia georgiană consistentă la securitatea euro-atlantică. Vom continua să contribuim  la apropierea Georgiei de Alianţa Nord-Atlantică, fiind convinşi că politica NATO a uşilor deschise contribuie semnificativ la consolidarea stabilităţii şi securităţii regionale şi a întreg spaţiului euro-atlantic. De altfel, vizita comună a miniştrilor de externe ai României, Poloniei, Croaţiei şi Ungariei în Muntenegru la iniţiativa MAE al României, precum şi organizarea la Bucureşti a vizitei de documentare pentru delegaţia georgiană reprezintă o parte din măsurile concrete prin care acţionăm la nivelul NATO în sprijinul aspiranţilor”, a declarat ministrul român al Afacerilor Externe Bogdan Aurescu. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.