Acasă Sport București: ”Biomotric”

București: ”Biomotric”

DISTRIBUIȚI

lace front wigs143420 – 01042016 – Elisabeta Lipă, ministru al Tineretului și Sportului (MTS) și Adrian Curaj, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, au semnat protocolul de colaborare privind derularea Programului ”Biomotric”. În cadrul acestuia va fi dezvoltată o platformă digitală populată cu seturi de date -actualizate la intervale precise – referitoare la parametrii antropometrici și biomotrici ai elevilor din România.

            ”Aplicațiile acesteia sunt foarte largi, iar efectele cumulative așteptate vor duce la progrese în multe domenii. Este un prim pas necesar pentru a ne cunoaște mai bine ca națiune, pentru a ști cât de sănătoși suntem, în ce valori biofizice și biologice ne încadrăm, unde mai avem de lucrat. În măsura în care aplicația se va dezvolta în timp, ea va deveni un instrument valoros indispensabil pentru antrenori, medici, profesori, putând fi corelată și cu alte proiecte guvernamentale”, a declarat ministrul Lipă.

            Programul Biomotric va permite o bună cunoaștere a evoluției elevilor noștri, în parametri care privesc starea de sănătate ori condiția fizică a acestora. Școala este un mediu de dezvoltare amonioasă a viitorilor adulți, iar datele culese ne vor ajuta să conturăm politici eficiente în domeniul educației și al sănătății lor, a precizat, la rândul său, ministrul Curaj.

Platforma va fi dezvoltată de Institutul Național de Cercecetare Sportivă (INCS) și va fi folosită ca instrument de sondare în timp real a stării de sănătate somatică a elevilor din România și a perspectivelor de evoluție a performanței sportive. Ea conecteaza profesorii de educație fizică din toate unitățile de învăţământ preuniversitar din țară, aceștia devenind vitali pentru baza piramidei de selecție sportivă. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.