Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: IGSU controlează Metrorex din nou

București: IGSU controlează Metrorex din nou

DISTRIBUIȚI

metrou147351 – 07112016  Inspectoratul pentru Situații de Urgență (IGSU) susține că face, luni dimineață, controale neanunțate la toate stațiile de metrou din Capitală. Se verifică modul de evacuare a călătorilor în caz de urgență.

Controalele se fac la nivelul peroanelor și gurilor de evacuare, astfel că circulația trenurilor nu este afectată. În cadrul controlului se va verifica şi dacă Metrorex a remediat problemele constatate la controalele anterioare.

În luna mai, Metrorex a primit 11 amenzi de la ISU București – Ilfov, dintre care şapte avertismente şi patru amenzi în cuantum de 8.000 de lei.

Atunci, pompierii au descoperit o serie de nereguli, printre care îngreunarea evacuării persoanelor din cauza modificărilor la sistemul de trecere cu turnicheţi, amplasarea, în anumite zone, a unor spaţii comerciale, vitrine, lifturi, uşi de evacuare blocate cu zăvoare, iar la unele uşi, sensul de deschidere se făcea în sens invers evacuării.

Pompierii au descoperit la controalele din prima parte a anului şi faptul că evacuările nu erau marcate, iar iluminatul de siguranţă nu funcţiona corespunzător pentru o situaţie de urgenţă. Au fost găsite nereguli şi la tablourile electrice ale scărilor rulante care nu erau marcate astfel încât zona să fie evitată. Pompierii au descoperit, la multe dintre instalaţiile electrice ale metroului, improvizaţii, contacte imperfecte la conexiuni şi legături şi conductori străpunşi fără să mai fie izolaţi.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.