Acasă Politic Germania:Teodor Meleșcanu, prezent la conferința „România: un deceniu în UE”

Germania:Teodor Meleșcanu, prezent la conferința „România: un deceniu în UE”

DISTRIBUIȚI

146083 – 14062017 În cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează la Berlin în perioada 13-14 iunie, ministrul afacerilor externe Teodor Meleșcanu a participat, în calitate de key note speaker, la conferința cu tema „România: un deceniu în UE”, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în Germania și Ambasada României la Berlin, în colaborare cu Mișcarea Europeană din Germania.

În deschiderea conferinței, șeful diplomației române s-a referit la pașii pe care România i-a întreprins pentru aderarea la UE și la sprijinul constant al Germaniei în acest sens, menționând inclusiv faptul că aderarea țării noastre a avut loc în perioada deținerii de către Germania a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Oficialul român a evidențiat faptul că, la 10 ani de la aderare, România rămâne dedicată proiectului european, orientarea pro-europeană regăsindu-se atât la nivelul clasei politice, cât și al societății românești. De asemenea, a făcut referire la angajamentul și la măsurile avute în vedere de Guvernul României pentru aprofundarea integrării europene, prin adoptarea monedei unice, aderarea la spațiul Schengen și finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

A subliniat că, deşi România nu este stat membru fondator al UE, dorește să contribuie semnificativ la viitorul proiectului european, pentru ca UE să rămână o comunitate de valori eficientă și solidară, relevantă la nivel mondial. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.