Acasă Politic Ministrul Teodorovici acuză, din nou, că unele țări din UE ne fură...

Ministrul Teodorovici acuză, din nou, că unele țări din UE ne fură forța de muncă

DISTRIBUIȚI
foto:adevarul.ro

151210 – 25072019 – Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a acuzat joi o presupusă coaliție a țărilor UE care importă forță de muncă din statele est-europene. ”La nivel european, nu se doreşte punerea pe agendă a subiectului forţei de muncă, pentru că sunt interesele statelor care au încă nevoie de angajaţi din România, Croaţia, Polonia etc… Noi vom investi, vom pregăti forţă de muncă în România şi, uşor, uşor, celelalte state vor atrage neconcurenţial de pe piaţa unică forţă de muncă. Nu este în interesul nimănui din afara României sau din afara celor zece ţări care trimit forţă de muncă în Europa să pună un astfel de subiect pe masă. Nu se doreşte, pentru că fiecare se dezvoltă cu forţa de muncă pe care o ia din alte zone. Asta înseamnă familia mare europeană… E o mare familie frumoasă, iubită, dar când vine vorba despre fiecare stat în parte, fiecare este pentru el”, a spus joi Teodorovici într-o conferință, potrivit Agerpres.

Teodorovici a lăudat și OUG 114/2018, puternic criticată de mediul de business și modificată succesiv de guvern pentru a repara efectele negative: ”Majoritatea măsurilor din OUG 114 sunt pro-business, cu excepţia unor prevederi pe care nu vreau să le discut acum”, a spus Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a vorbit și despre o posibilă reducere a nivelului taxării muncii, fără a da însă un orizont de timp: ”Ceva trebuie să fie rearanjat, rediscutat: contribuţiile pe sănătate ar trebui să scadă în România, dar asta trebuie discutat public, taxarea muncii ar trebui să fie redusă, asumarea unui set de propuneri de măsuri care să facă parte din acel capitol care va adapta programul de guvernare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.