Acasă Social Administratie Amenzi de peste 55.000 de lei, în Centrul Istoric al Capitalei

Amenzi de peste 55.000 de lei, în Centrul Istoric al Capitalei

DISTRIBUIȚI

 163362 – 04022022 – Inspectori ai Direcţiei Control din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au verificat joi spre vineri, modul în care agenţii comerciali care îşi desfăşoară activitatea în Centrul Istoric al Capitalei, precum şi clienţii acestora respectă normele de prevenire şi combatere a pandemiei Covid 19.

În urma controalelor efectuate, în numai două ore, 59 de agenţi economici au fost controlați, iar 20 de persoane au fost sancţionate contravenţional pentru lipsa măştii de protecţie în spaţiile publice şi pentru încălcarea Legii antifumat. Valoarea amenzilor a fost de 17.500 de lei.

În paralel, în zona Str. Halelor/Str. Şelari, echipaje ale Poliției Locale, formate din poliţişti locali ai Serviciilor Control Transporturi şi Utilităţi Publice şi Circulaţie Rutieră au acţionat în vederea verificării respectării prevederilor legale în domeniul transportului de persoane în regim taxi.

Au fost verificați 17 taximetriști, 13 dintre aceștia fiind sancționați contravențional, conform Legii 38/2003 și H.C.G.M.B. 178/2008.

Cuantumul amenzilor a fost de 37.800 de lei.

În plus, urmează să se întocmească patru adrese către alte autorități de autorizare pentru aplicarea măsurilor complementare de reținere a autorizațiilor taxi.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.