Acasă Economie Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu reprezentanții Asociației Profesionale a Ciobanilor

Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu reprezentanții Asociației Profesionale a Ciobanilor

DISTRIBUIȚI

164808 – 17052022 – Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă i-a primit, la Palatul Victoria, pe reprezentanții Asociației Profesionale a Ciobanilor.

La întâlnire, alături de ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, au fost analizate oportunitățile generate de utilizarea fondurilor europene pentru crescătorii de ovine, precum și soluțiile necesare pentru dezvoltarea  acestui sector.

Premierul Ciucă a subliniat că agricultura este un domeniu prioritar la nivelul Executivului, mai ales în contextul în care securitatea alimentară a țării depinde, în mare măsură, de sprijinul acordat fermierilor de statul român, atât  prin intermediul fondurilor europene, cât și prin finanțările asigurate din bugetul național.

Fermierii au prezentat provocările cu care se confruntă, precum  utilizarea pășunilor, procesarea produselor, genotiparea sau lipsa forței de muncă. La rândul său, premierul i-a asigurat de întreg sprijinul Guvernului față de producătorii de ovine, urmând ca, împreună cu ministrul Agriculturii, să fie identificate și implementate soluțiile necesare, în parteneriat cu instituțiile statului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.