Acasă Social Administratie Primăria Capitalei are din nou conturile blocate

Primăria Capitalei are din nou conturile blocate

DISTRIBUIȚI

 164616 – 05052022 – Primăria Municipiului București are din nou conturile blocate din cauza unei datorii de aproximativ 120 de milioane de euro către omul de afaceri Costică Constanda, stabilită de instanțele de judecată în urma unui litigiu legat de un schimb de terenuri care ar fi trebuit să se producă în urmă cu mai mulți ani.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că intenția autorităților este să achite datoria, însă în rate și sunt discuții în acest sens cu beneficiarul.

Nicuşor Dan: ”Faptul că s-au blocat conturile este pur şi simplu o mișcare de negociere, pentru că blocarea conturilor pentru investiții ale primăriei nu ajută pe nimeni. Nimeni nu cred că își închipuie că o să putem să scoatem 120 de milioane de euro ca să îi plătim. Este blocată suma principală, care înseamnă 75 de milioane de euro și dobânda penalizatoare calculată până în anul 2020. Conform legii, în momentul în care ai conturile blocate, poți să plătești cheltuielile curente, ceea ce înseamnă salarii, subvenții, absolut tot ce înseamnă cheltuială curentă, mai puține investițiile”. Sursa: Romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.