Acasă Social Aparare ”Oamenii sunt mai importanți decât echipamentele”

”Oamenii sunt mai importanți decât echipamentele”

FOS, 20 de ani de la înființare

DISTRIBUIȚI

168108 – 03032023 – Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au participat joi, 2 martie, la Târgu-Mureș, la sărbătorirea a 20 de ani de la înființarea Forțelor pentru Operații Speciale (FOS) în Armata României, anunță MApN.

La ceremonia desfășurată în Piața Victoriei, în prezența președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și a prim-ministrului Nicolae Ionel Ciucă, au participat președinții comisiilor de apărare ale Senatului și Camerei Deputaților, senatoarea Nicoleta Pauliuc, respectiv deputatul Laurenţiu-Dan Leoreanu, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode,  reprezentanți ai autorităților centrale și locale, generali și amirali din conducerea structurilor centrale ale MApN, precum și personal militar în activitate, în rezervă și în retragere din structurile FOS și alte structuri ale MApN.

„Militarii acestui comandament sunt respectați în rândul armatelor NATO. Vă spun asta pentru că în întâlnirile și contactele pe care le am cu omologi aliați sau cu lideri din structurile strategice ale NATO primesc mulțumiri și aprecieri pentru misiunile executate impecabil de militarii români în teatrele de operații, iar referirile la Forțele pentru Operații Speciale apar aproape de fiecare dată în discuție. Mă bucur că pot să împărtășesc cu dumneavoastră mândria pe care o simt atunci când vă sunt apreciate și recunoscute realizările obținute cu trudă, rigoare și foarte multe sacrificii și să vă adresez, la rândul meu, mulțumiri sincere pentru tot ceea ce faceți pentru liniștea și siguranța noastră”, a declarat ministrul Tîlvăr, a transmis ministrul Tîlvăr în mesajul adresat acestei structuri de forțe a Armatei României.

La rândul său, în mesajul adresat militarilor, șeful Apărării, generalul Daniel Petrescu, a menționat că FOS sunt ”o componentă matură a Armatei României, eficientă, cu capacitate mare de reacție la nivel strategic, interoperabilă și cu puternice conexiuni cu structuri similare aliate și partenere”.

În cadrul ceremoniei, Batalionului 51 Operații Speciale „Vulturii”, prima structură de operații speciale din armata română și militari ai Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale au primit Emblema de Onoare a Armatei României, iar Comandamentul FOS și unii militari din structurile FOS au primit Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării.

Ziua de 1 martie 2003 reprezintă un moment de referință în istoria Armatei României, marcând înființarea, la Târgu Mureș, a Batalionului 1 Forțe Speciale, prima structură de operații speciale din țară.

Discreți, modești și extrem de eficienți, militarii din Forțele pentru Operații Speciale își servesc cu mândrie și profesionalism țara, acolo și atunci când aceasta le-o cere. Principiile „calitatea este mai importantă decât cantitatea” și „oamenii sunt mai importanți decât echipamentele” sunt fundamentul formării profesionale și caracterizează toate acțiunile operatorilor din structurile de Operații Speciale, mai transmite MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.