Acasă Economie Campanii pentru protejarea mediului în școli

Campanii pentru protejarea mediului în școli

DISTRIBUIȚI

  169677– 10082022  – Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat la Ploiești, investiții de 100 de milioane de lei în campanii de conștientizare și educare în școli pentru protejarea mediului. Se speră că mesajele privind protejarea mediului și a vieții vor fi multiplicate de copii, care le vor transmite mai departe, celorlalți membri ai familiei. Campaniile vor avea loc în cadrul Săptămânii Verzi. Campaniile de educare în școli vor fi realizate în colaborare cu Ministerul Educației.

Fechet a afirmat că e vremea schimbării de mentalitate și că gunoiul este o resursă valoroasă și că, pe lângă prevenirea și reciclarea deșeurilor, folosind tehnologii moderne, energia regenerabilă poate fi recuperată din deșeurile nepericuloase colectate.

”Atunci când discutăm despre reciclare, despre colectare separată, despre managementul deșeurilor, fie că ne aflăm în județul Prahova, la Bacău sau la București, unde producem un milion de tone de deșeuri pe an, constatăm că încă există lucruri pe care le putem îmbunătăți. Pentru anul 2035 ne-am asumat că trebuie să deviem de la groapă, de la depozitare, 90% din cantitatea de deșeuri depozitată, iar la momentul actual, uitându-mă la cantitățile de deșeuri din depozite, constat că nu stăm bine deloc”, a spus ministrul Mediului în cadrul celei de-a cincea conferințe regională de promovare a Campaniei Naționale „Reciclăm în România” de la Ploiești.

La eveniment au mai participat Dumitru Tudone, vicepreședintele CJ Prahova și deputatul Mircea Roșca, reprezentanți ai autorităților locale, ai instituțiilor subordonate ale MMAP, experți în problemele de mediu și în domeniul reciclării deșeurilor din Regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia.

A cincea conferință a campaniei ”Reciclăm în România” a fost organizată în Regiunea Sud-Muntenia, în județul Prahova, al treilea cel mai populat județ din România, unul dintre cele mai industrializate și urbanizate județe ale țării, cu două municipii și alte 12 orașe. Regiunea Sud-Muntenia este considerată o zonă cu multe provocări în ceea ce privește calitatea aerului și problemele de mediu, datorate faptului că este în topul județelor cu o industrie puternică, industria de prelucrare a petrolului.

”Oamenii au nevoie de informație pentru a înțelege cum să realizeze o colectare separată eficientă, pentru a conștientiza că reciclarea, atunci când este realizată corect, reprezintă o modalitate ușoară de a elimina materialele care altfel ar ajunge în gropi de gunoi, habitate și alte spații unde rezistă multă vreme dăunând mediului. Este nevoie un efort comun și sunt sigur că împreună putem face diferența!” – a mai spus ministrul Fechet.

”Reciclăm în România” este prima campanie națională de acest tip dezvoltată de MMAP în parteneriat cu Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) pentru creșterea gradului de informare și conștientizare a importanței colectării separate. Campania de comunicare este una integrată, difuzată la cele mai urmărite televiziuni și radiouri și cu o componentă consistentă de comunicare online și în social media, bazată pe comunicarea de spoturi educative și amuzante despre colectarea separată, care au ca țintă inclusiv copiii, adolescenții și tinerii.

Campania urmărește să determine o creștere a gradului de conștientizare cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor în gospodării, dar un alt segment de public cheie sunt chiar primăriile și autoritățile locale care au în directă subordine serviciile de salubritate și, prin urmare, trebuie să implementeze efectiv creșterea gradului de colectare separată și reciclare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.