Acasă Anchete Interne 30 de specialiști DGA instruiți de experți ai Comisiei Europene să detecteze...

30 de specialiști DGA instruiți de experți ai Comisiei Europene să detecteze practicile anticoncurențiale

DISTRIBUIȚI

169940 – 08092023 – În perioada 7 – 8 septembrie 2023, Direcția Generală Anticorupție a organizat la Pitești – Argeș o sesiune de formare în domeniul detectării practicilor cu caracter anticoncurențial, în proiectul „Detectarea practicilor cu caracter anticoncurențial – DACCC” – cod 101082310, finanțat prin Programul Piața Unică – SMP Competition.

30 de specialiști DGA au participat la această formare, care a avut ca scop îmbunătățirea capacității participanților de a detecta practicile anticoncurențiale în timpul activităților lor zilnice de investigare și de a le raporta către Uniunea Europeană și Consiliului Concurenței din România, precum și facilitarea cooperării dintre DGA și UE/Consiliul Concurenței pentru a îmbunătăți aplicarea din oficiu a regulilor UE în materie de concurență.

Proiectul a debutat în decembrie 2022 și se va încheia în noiembrie 2023, fiind implementat de către DGA, în calitate de unic beneficiar. Valoarea totală a proiectului este de 33.721 de euro, cu o durată de implementare de 11 luni.

Sesiunea de formare a fost susținută de doi specialiști din cadrul Comisiei Europene. Aceștia au prezentat regulile UE în domeniul concurenței, aspecte legate de procedura în fața Comisiei Europene, anatomia unui cartel, metode de investigații digitale și au organizat exerciții practice.

De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai Consiliului Concurenței din România, care au adus în atenția specialiștilor aspecte legate de legislația aplicabilă la nivel național în domeniul concurenței și procedura în fața Consiliului Concurenței, precum și modalități de cooperare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.