Acasă Politic Solidaritatea României față de refugiați, remarcată

Solidaritatea României față de refugiați, remarcată

DISTRIBUIȚI

 167609 – 24112023 – Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a participat joi, 23 noiembrie 2023, în sistem VTC, la deschiderea seminarului organizat de Consiliul Europei dedicat protecției refugiaților ucraineni în România, intitulat “Psychological Support to Refugees: Strengthening Capacities for Professionals working with children and women affected by trauma”.

Seminarul oferă oportunitatea de a întregi competențele specialiștilor români cu expertiza necesară, oferită de Consiliul Europei, pentru a gestiona consecințele traumatice ale conflictului din Ucraina, în special asupra copiilor și femeilor. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților române care gestionează problematica refugiaților în România.

Evenimentul a fost deschis de Leyla Kayacik, Reprezentantul Special pentru migrație și refugiați al Secretarului General al Consiliului Europei, care a apreciat în mod deosebit solidaritatea României față de refugiații ucraineni și a încurajat autoritățile române să continue să identifice femeile și copiii refugiați aflați în situații de vulnerabilitate.

În intervenția sa, secretarul de stat Traian Hristea a mulțumit Consiliului Europei pentru disponibilitatea de a identifica modalități concrete prin care să sprijine eforturile depuse de autoritățile române în beneficiul refugiaților.

Demnitarul român subliniat sprijinul continuu oferit de autorități refugiaților ucraineni aflați pe teritoriul României și a menționat răspunsul coordonat și cuprinzător între toate instituțiile naționale care oferă asistență și protecție refugiaților.

Secretarul de stat a reamintit că, în acest an, România marchează 30 de ani de la aderarea la Consiliul Europei. Primirea României în Consiliul Europei în 1993 a fost deosebit de importantă pentru reinserarea țării noastre în familia democrațiilor europene și pentru parcurgerea reformelor structurale de recuperare a drepturilor fundamentale ale românilor și a statului de drept. Totodată, acest parteneriat a consolidat parcursul României către aderarea la Uniunea Europeană. Oficialul român a subliniat importanța sprijinirii parcursului european al Republicii Moldova și al Ucrainei de către Consiliul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.