Acasă Uncategorized Chisinau: Fostul sef al SIS, cetatean roman?

Chisinau: Fostul sef al SIS, cetatean roman?

DISTRIBUIȚI

 – 100735 – 06052011Artur Reşetnicov, nepotul liderului comunist Vladimir Voronin, ex-director al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) şi deputat din partea PCRM în Parlamentul de la Chişinău, este, începând de marţi, oficial cetăţean român, scrie pubțicatia Timpul de la Chișinău.

Ministerul Justiţiei din României a publicat ordinul nr. 225/P „privind aprobarea redobândirii cetăţeniei române unui număr de 416 persoane”. În lista

 persoanelor care au solicitat redobândirea cetăţeniei române cu menţinerea domiciliului în străinătate figurează, și soţii Reşetnicov, Alina şi Artur. Dosarul pentru redobândirea cetățeniei a fost depus în 2010.

 

Potrivit sursei citate, fostul şef al SIS neagă faptul că cele două nume care figurează în lista dată publicităţii de autorităţile de la Bucureşti s-ar referi la el şi soţia sa. El a declarat pentru „Ziarul de Gardă” că informaţia nu este veridică şi că el se consideră „moldovean”, motiv din care nu ar fi fost posibil să devină cetăţean român. Potrivit surselor, Artur Reşetnicov din lista amintită este tocmai acel Artur Reşetnicov care a fost consilierul lui Vladimir Voronin, preşedintele RM în perioada căruia relaţiile moldo-române au fost cele mai reci.

În funcţia de director al SIS, Artur Reşetnicov a fost numit la 1 noiembrie 2007, cu votul deputaţilor comunişti şi creştin-democraţi, iar în octombrie 2009 acesta a fost înlocuit cu actualul director, Gheorghe Mihai. Reşetnicov a deţinut funcţia respectivă până în octombrie 2009, deci şi în perioada protestelor din aprilie 2009. În luna februarie 2010, după ce a fost audiat de către Procuratura Generală în dosarul 7 aprilie, în calitate de martor, Artur Reşetnicov a declarat că deţinea informaţii cum că la protestele de atunci trebuiau să participe 2000 de tineri din România, care urmau să sărbătorească Marea Unire şi să scandeze lozinci antistatale, iar după intervenţia SIS, nu au mai ajuns în Republica Moldova decât 15 persoane. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.