Acasă Externe Rep. Moldova: Mesaj din Republica Moldova pentru Putin: „Aici nu e Crimeea!”

Rep. Moldova: Mesaj din Republica Moldova pentru Putin: „Aici nu e Crimeea!”

DISTRIBUIȚI

 127470 – 07042014 –   O mie de participanți la marșul organizat în Chișinău de Mișcarea Civică Tinerii Moldovei i-au lăsat președintelui Vladimir Putin o scrisoare în cutia poștală a ambasadei Federației Ruse, cu mesajul ,,Aici nu Crimeea”. Reprezentanții societății civile au ieșit în stradă pentru a preveni repetarea în Republica Moldova a scenariului aplicat de ruși în Ucraina.

„Nu vrem trupe rusești la Chișinău, refuzăm să fim complici la agresiunea care se pregătește în laboratoarele Kremlinului și vom lupta pentru păstrarea suveranității Republicii Moldova. Nu vom permite transnistrizarea pământului nostrum. Aici nu e Crimeea”, a declarat co-președintele mișcării civice, Anatol Ursu.

,,Evenimentul la care au participat și reprezentanți ai Asociației Foștilor Deportați și Deținuți Politici, ai Asociaţiei veteranilor războiului din 1992 Tiras-Tighina și ai Acțiunea 2012, nu lezează interesele cetățenilor ruși. El vine pe fondul politicii expansioniste promovate de fostul KGB-ist Vladimir Putin. Dacă armata rusă va începe ofensiva în Rep. Moldova, atunci și minoritarii ruși, și cei ucraineni, și găgăuzii vor avea de suferit. Gloanțele nu fac diferența”, a menționat Dinu Plîngău, co-președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Participanții la marș au cerut o poziție fermă a autorităților și a societății civile din Rep. Moldova împotriva presiunilor și șantajului Federației Ruse, protecție internațională pentru populația din întreg teritoriul Rep. Moldova și retragerea trupelor de ocupație rusești din regiunea transnistreană.- PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.