Acasă Externe Şeful NATO, în Ucraina

Şeful NATO, în Ucraina

DISTRIBUIȚI

Anders Fogh Rasmussen_2130440 – 07082014 – Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, este așteptat joi în Ucraina, în contextul unei noi creșteri a tensiunilor privind prezența rusă la frontiera ucraineană, a anunțat miercuri Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev, transmite AFP.Vizita, care are loc la invitația președintelui ucrainean Petro Poroșenko, are îndeosebi ca scop să pregătească o reuniune a unei comisii cu participarea Alianței nord-atlantice și a Kievului, care nu este membră a organizației militare, a menționat ministerul pe contul său de Twitter.

Miercuri, o purtătoare de cuvânt a NATO a subliniat că numărul militarilor ruși de la frontiera ucraineană a crescut de la 12.000 la jumătatea lunii iulie la 20.000, ceea ce creează o ‘situație periculoasă’, iar NATO se teme ca Rusia să nu folosească pretextul unei misiuni umanitare sau de menținere a păcii pentru a trimite soldați în estul Ucrainei.

Acuzată de Occident că le furnizează arme separatiștilor din estul ucrainean, Rusia a lansat luni manevre militare în apropiere de frontieră. Exercițiile, la care iau parte circa 100 de avioane de luptă, au fost denunțate de către Kiev și Washington ca fiind ‘provocări’. În weekend, Anders Fogh Rasmussen a vorbit pe un ton dur de ‘agresiunea rusă’ din Ucraina, care justifică potrivit lui ‘pregătirea de noi planuri de apărare’. O astfel de retorică divizează Alianța, unii dintre membrii ei dorind să evite o precipitare a crizei din partea lui Vladimir Putin. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.