Acasă Anchete Interne IGSU: 5.000 de pompieri la datorie în sprijinul autorităților și al cetățenilor

IGSU: 5.000 de pompieri la datorie în sprijinul autorităților și al cetățenilor

DISTRIBUIȚI

164173 – 02042022 – Pentru gestionarea situațiilor generate de vremea nefavorabilă prognozată încă de ieri, la nivel național peste 5.000 de pompieri au fost la datorie în sprijinul autorităților și a cetățenilor din zonele aflate sub incidența acestora.

Manifestarea fenomenelor meteorologice a produs efecte în 30 localități din 14 județe ale țării, respectiv (AB, AG, BH, BZ, CL, CT, DB, GL, MS, PH, SJ, SM, VN și VS), iar reprezentantii IGSU au intervenit cu promptitudine pentru degajarea a 22 de copaci și 14 stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil, fiind afectate 7 autoturisme, 7 case, 2 anexe gospodărești și 1 adăpost pentru creșterea animalelor, cât și pentru evacuarea apei din 1 subsol.

Având în vedere că fenomenele de vreme rea sunt încă în vigoare, situația este permanent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor care se impun și alocarea, la nevoie, a forțelor și mijloacelor necesare limitării și înlăturării potențialelor efecte.

Pentru prevenirea situațiilor de urgență care pot pune în pericol viața și bunurile, recomandăm populației curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu le traversați și nu vă apropiați de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, rămâneti în spații închise care să vă asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obtinute prin intermediul portalului fiipregatit.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.