Acasă Politic  Întrevedere Nicolae Ciucă – Annalena Baerbock

 Întrevedere Nicolae Ciucă – Annalena Baerbock

DISTRIBUIȚI

 165644 – 15072022 – Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere Annalena Baerbock, ministrul german al afacerilor externe.

Vizita la București a ministrului federal german al Afacerilor Externe are loc în contextul participării la cea de-a doua reuniune a Conferinței ministeriale „Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova”, pe care România o organizează împreună cu Germania și Franța, precum și cu prilejul marcării a 30 de ani de relații bilaterale.

Prim-ministrul a apreciat rolul și implicarea activă a Germaniei în operaționalizarea „Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova”, format internațional care asigură asistența de care Chișinăul are nevoie în contextul cumulului de crize cu care se confruntă.

Cei doi oficiali au evaluat situația de securitate regională, în contextul războiului din Ucraina, precum și importanța strategică a regiunii Mării Negre și rolul acesteia în politica energetică și în conectivitatea europeană.

Premierul Nicolae Ciucă a accentuat importanța coordonării pentru dezvoltarea infrastructurii necesare facilitării exportului de cereale din Ucraina, obiectiv esențial pentru securitatea alimentară globală. În acest context, șeful Executivului a punctat măsurile autorităților române privind tranzitul de cereale ucrainene și a apreciat interesul activ al părții germane de a acorda sprijin.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au apreciat calitatea relației bilaterale.

Premierul Nicolae Ciucă a încurajat investitorii germani să dezvolte proiecte în România, menționând oportunitățile oferite în sectorul energetic și rolul energiilor regenerabile și a gazului – ca energie de tranziție.

Totodată, prim-ministrul Ciucă a subliniat importanța sprijinului oferit de Germania pentru atingerea obiectivului României de aderare la spațiul Schengen și simplificarea instrumentelor europene de evaluare în ceea ce privește justiția și statul de drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.